Det vi hælder i

Gær

Gær er en levende en-cellet organisme som  bruger druesukker i sin formeringsproces. Vi siger populært at gæren spiser sukker.
Hvis du søger rundt på nettet efter bageopskrifter vil du finde mange, der anbefaler dig at blande gær og salt og sukker. Typisk for disse opskrifter er, at de opererer med alt for meget gær. Og med god grund. For blandingen med salt og sukker er den rene gift for gæren.
Undgå derfor at blande gær og salt. Hæld salt i sammen med melet, når gæren er opløst i den lunkne væske.

Hvedemel

hvedemel -det hvide brød- har været lagt for had i lang tid. Hvis det alene handler om supermarkedernes billige sandwich-brød, så er det sådan set i orden.
Men almindeligt hvedemel er et sundt og velsmagende produkt, som indeholder næsten alle de vitaminer og mineraler, som du har brug for.
Når du køber mel, skal du tænke over, hvad du skal bruge melet til. Og du skal ikke lade dig friste af store poser, som det vil tage dig år at få brugt.
Køb mel af en god kvalitet. Det kan du bl.a. måle på melets proteinindhold, hvor 12 pct. protein er godt. Og det behøver ikke at være dyrt. F. eks. betaler du somme tider op til tre gange så meget for melet som bageren gør.
Det almindelige hvedemel indeholder ikke hvedekornets skal (klid) og heller ikke kornets spire (kim). Klid er i princippet det samme som avispapir og smager lige så, og du vil have meget større smagsmæssigt udbytte af at spise nogle flere grøntsager end af at hælde avispapir i dit brød. Kimen sorterer man fra, fordi den er meget olieholdig og derfor nedsætter melets holdbarhed.
Der er stadig en del naturligt fedtstof tilbage i melet. Derfor skal du helst købe mel, der er så frisk som muligt, og helst bruge det så hurtigt som muligt. Fedtstof harsker, og det ødelægger smagen og nedbryder det gluten, som udgør brødets skelet,


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.07 | 15:47

det er jeg da glad for at høre. Send mig adresse på hansbredahl@gmail.com, og jeg skal straks sende. betaling på mobil 42295951

...
11.07 | 15:26

Jeg kunne godt tænke mig bogen.
Mvh Sara

...
09.01 | 15:36

jeg skal straks sende en bog til dig. Prisen er 200 kr. plus porto 50 kr som kan betales via mobilpay på 42295951

...
09.01 | 15:08

Hej Hans Bredahl. Jeg vil gerne købe din Bagerbog, hvis du har flere. Min adresse er:
Birthe Thesbjerg, Sandbækvej 16, 6971 Spjald.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE