Det vi hælder i

Gær

Gær er en levende en-cellet organisme som  bruger druesukker i sin formeringsproces. Vi siger populært at gæren spiser sukker.
Hvis du søger rundt på nettet efter bageopskrifter vil du finde mange, der anbefaler dig at blande gær og salt og sukker. Typisk for disse opskrifter er, at de opererer med alt for meget gær. Og med god grund. For blandingen med salt og sukker er den rene gift for gæren.
Undgå derfor at blande gær og salt. Hæld salt i sammen med melet, når gæren er opløst i den lunkne væske.

Hvedemel

hvedemel -det hvide brød- har været lagt for had i lang tid. Hvis det alene handler om supermarkedernes billige sandwich-brød, så er det sådan set i orden.
Men almindeligt hvedemel er et sundt og velsmagende produkt, som indeholder næsten alle de vitaminer og mineraler, som du har brug for.
Når du køber mel, skal du tænke over, hvad du skal bruge melet til. Og du skal ikke lade dig friste af store poser, som det vil tage dig år at få brugt.
Køb mel af en god kvalitet. Det kan du bl.a. måle på melets proteinindhold, hvor 12 pct. protein er godt. Og det behøver ikke at være dyrt. F. eks. betaler du somme tider op til tre gange så meget for melet som bageren gør.
Det almindelige hvedemel indeholder ikke hvedekornets skal (klid) og heller ikke kornets spire (kim). Klid er i princippet det samme som avispapir og smager lige så, og du vil have meget større smagsmæssigt udbytte af at spise nogle flere grøntsager end af at hælde avispapir i dit brød. Kimen sorterer man fra, fordi den er meget olieholdig og derfor nedsætter melets holdbarhed.
Der er stadig en del naturligt fedtstof tilbage i melet. Derfor skal du helst købe mel, der er så frisk som muligt, og helst bruge det så hurtigt som muligt. Fedtstof harsker, og det ødelægger smagen og nedbryder det gluten, som udgør brødets skelet,


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.10 | 09:07

Du har ret i at der var problemer på nævnte kursus. De er rettet på de kommende kurser. Ja, jeg bruger buræg. Det er påvist at burhøns har bedst!

...
30.10 | 08:41

Var d.27_10_19 på konditor kursus på Valhøj skole.
Du havde ikke givet læren chokolade med, så vi kunne lære at temperere chokolade,
Du bruger buræg,føj.

...
08.09 | 09:09

Tak for din ordre. Bogen afleveres til postvæsenet i dag eller i morgen. Du kan betale til mobil 42295951. Pris incl porto er kr. 250

...
06.09 | 08:55

Hej, jeg vil gerne købe bogen, kan jeg få den sendt til:
BibMedia
Krogagervej 10
5240 Odense NØ

Hvad skal jeg betale og hvor til?

Hilsen Lene Andreasen

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE