Det vi hælder i

Gær

Gær er en levende en-cellet organisme som  bruger druesukker i sin formeringsproces. Vi siger populært at gæren spiser sukker.
Hvis du søger rundt på nettet efter bageopskrifter vil du finde mange, der anbefaler dig at blande gær og salt og sukker. Typisk for disse opskrifter er, at de opererer med alt for meget gær. Og med god grund. For blandingen med salt og sukker er den rene gift for gæren.
Undgå derfor at blande gær og salt. Hæld salt i sammen med melet, når gæren er opløst i den lunkne væske.

Hvedemel

hvedemel -det hvide brød- har været lagt for had i lang tid. Hvis det alene handler om supermarkedernes billige sandwich-brød, så er det sådan set i orden.
Men almindeligt hvedemel er et sundt og velsmagende produkt, som indeholder næsten alle de vitaminer og mineraler, som du har brug for.
Når du køber mel, skal du tænke over, hvad du skal bruge melet til. Og du skal ikke lade dig friste af store poser, som det vil tage dig år at få brugt.
Køb mel af en god kvalitet. Det kan du bl.a. måle på melets proteinindhold, hvor 12 pct. protein er godt. Og det behøver ikke at være dyrt. F. eks. betaler du somme tider op til tre gange så meget for melet som bageren gør.
Det almindelige hvedemel indeholder ikke hvedekornets skal (klid) og heller ikke kornets spire (kim). Klid er i princippet det samme som avispapir og smager lige så, og du vil have meget større smagsmæssigt udbytte af at spise nogle flere grøntsager end af at hælde avispapir i dit brød. Kimen sorterer man fra, fordi den er meget olieholdig og derfor nedsætter melets holdbarhed.
Der er stadig en del naturligt fedtstof tilbage i melet. Derfor skal du helst købe mel, der er så frisk som muligt, og helst bruge det så hurtigt som muligt. Fedtstof harsker, og det ødelægger smagen og nedbryder det gluten, som udgør brødets skelet,


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.08 | 14:04

ja,det er godt nok ærgerligt at produktionstiden har været så lang, og det har også for mig været dybt frustrerende, men jeg har ikke kunnet gøre noget!

...
13.08 | 13:43

Nå, jeg tror jeg må finde mig en anden gave til min mand.. Det er snart ved at være 1 1/2 år siden jeg gav ham et gavekort på bogen, som jo så ikke er udkommet.

...
12.08 | 23:22

Jeg tror ikke at der bliver flødekagekurser i denne sæson. Interessen har ikke været ret stor - snarere ret lille.

...
12.08 | 23:21

AOF Nordsjælland ønsker ikke at lave flere kurser - men kan sikkert overtages, hvis der er nok kursister der ønsker det

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE