tre forskellige opskrifter

sådan gør du

Alle der har rejst i Italien kender grissini, brødstængerne som altid står på bordet og som er en del af grunden til at posten "copperto" optræder på regningen.
Du skal ikke regne med, at dine grissinier bliver som de industrielt fremstillede. Men derfor kan de jo godt være gode.
Grissinier stammer angiveligt fra Torino, eller mere præcist fra det Piemontiske kongehus, hvor en søn ikke rigtigt ville spise, og hvor bagerne blev opfordret til at finde en løsning på problemet. Løsningen var de sprøde brødstænger.


Opskrift 

2,5 dl. lunkent vand
25 g. gær
15 g. salt 
6 spiseskefulde olivenolie
400 g. mel

Efter en række af test har jeg fundet ud af,  at denne opskrift kommer tættest på det ønskede resultat.

Der bruges mel af god kvalitet, og for de, der kan lide smagen af gamle aviser, kan man selvfølgelig tilsætte klid i form af f.eks. en slat grahamsmel.

Indledningsvis bør du veje alt af, hvad der skal bruges. Opløs gæren i den lunkne vand og hæld resten af opskriften i. Herefter ælter du i mindst ti minutter.

Lad dejen hvile i dit lune køkken, gerne under et stykke film eller i en hævebox, i en times tid.

Del gerne dejen i to og rul ud til en firkantet plade med en tykkelse på ca. 5 mm.
Brug din pizzarulle som sporejern. Læg din rullepind på dejen og brug den som lineal. Skær strimler a' ca. 5 mm bredde, og læg dem på en bageplade til hævning.
Du kan blande hvidløg i dejen. Du kan også tilsætte og strø med sesamfrø eller med birkes.
Lad grissinierne hæve i lang tid og bag dem ved 190 grader i ca. tyve minutter. De skal sandsynligvis eftertørres i den lune ovn i et stykke tid for at blive rigtigt sprøde.

Og så er der lige den lidt lettere genvej!

Da grissini i sin tid blev opfundet, er det sandsynligt at bageren har taget en eksisterende dej til forsøget og derefter modificeret indtil det rigtige resultat.

Når du nu alligevel bager franskbrød, så tag en klump dej fra på ca. 400 g. Tilsæt 10 g. sukker, 5 spsk. olivenolie og en god håndfuld mel.
Ælt det grundigt igennem, og lad det hvile til hævningen er godt i gang. Lav herefter dine grissini som tidligere beskrevet.





Overskrift 1

Overskrift 1

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Jacob | Svar 20.03.2011 14.04

Du burde lige knipse et billede af det færdige resultat.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.05 | 08:29

Hej
Bogen er næsten færdig. Det har varet lænyere end frygtet men jeg tror at den udkommer i næste måned

...
20.05 | 23:29

Hej Hans. Er der endnu ikke noget nyt om din bog. Er den blevet skrinlagt. Mvh Anne

...
19.12 | 13:25

Hej Hans Bredahl
Jeg er svigerdatter til arrestforvarer Anton Outzen Ringkøbing
Jeg kan huske dine forældte.
Venligst Dorthe Outzen

...
08.12 | 10:28

Det ber blot en plastbox med tætsluttende låg, idet der dog i låget er en ventil, som kan lade luft slippe ud, når trykket i beholderen stiger

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE