at bage pizza i haven

første forsøg

Den store portugisiske lerovn blev indkøbt i forfjor, men på grund af alt for tidligt snevejr, kom den ikke  i aktion.
Det kom den, og jeg kan fortælle, at det ingenlunde er let at holde temperaturen oppe i den, at holde brændslet fra pizzaerne eller for den sags skyld at få drejet dyret rundt, for der er stor forskel på temperaturen fra indgang til bund. Billeder vil illustrere forløbet!
foreløbigt går det jo meget godt efter et par timers opfyring til godt over 300 grader

først en prøvebagning

farvel til ovnen

Den store ler-ovn blev returneret. Ikke fordi den var svær at betjene, eller fordi den sluger mere brændsel end godt er, men fordi der er opstået væsentlige fejl i materialet. Den indre lerkonus er revnet flere steder, og tilmuringen af den udvendige kappe smuldrer og forsvinder.
Det kan være en tilfældighed, derfor bør dette naturligvis ikke afholde jer fra at overvejen en haveovn. Værre er det imidlertid, at ovnen ikke kan holde varmen i bunden. Underdelens betonplade slipper varmen meget hurtigt ud, og efter bare to pizzaen er ovnbunden kun et par hundrede grader varm, og der skal fyres op op på ny, fejes væk og gøres rent før næste pizza kan gå ind.
og færdigt arbejde. Opskriften: Jeg lagde en kold dej af gær. vand, salt og mel med lidt rigeligt salt for at være fri for at salte pizzaen. Hæver i en halv times tid eller mere og former pizzabollerne herefter. Sætter dem i køleskabet og seks timer senere er de klar til brug

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.01 | 15:36

jeg skal straks sende en bog til dig. Prisen er 200 kr. plus porto 50 kr som kan betales via mobilpay på 42295951

...
09.01 | 15:08

Hej Hans Bredahl. Jeg vil gerne købe din Bagerbog, hvis du har flere. Min adresse er:
Birthe Thesbjerg, Sandbækvej 16, 6971 Spjald.

...
30.10 | 09:07

Du har ret i at der var problemer på nævnte kursus. De er rettet på de kommende kurser. Ja, jeg bruger buræg. Det er påvist at burhøns har bedst!

...
30.10 | 08:41

Var d.27_10_19 på konditor kursus på Valhøj skole.
Du havde ikke givet læren chokolade med, så vi kunne lære at temperere chokolade,
Du bruger buræg,føj.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE