Lagkagen

Velkommen til vores hjemmeside

Makroner

Er du ikke lidt irriteret, når du kikker på varedeklarationen på en pose makroner i Brugsen eller hvor ellers du køber den.
Makronerne er lavet af sukker, stivelse og makronessens.  Det er ikke og har aldrig været makroner.
Sådan her laver du dem:

Brug marcipanmasse, men også gerne den tyske Percipan, som er lavet af abrikoskerner. Det er et udmærket produkt.

200 g. masse blandes med 400 g. sukker og 15 g. mel og tilsættes æggehvide til en tyk grødagtig konsistens.
Sprøjt det ud på bagepapir i små toppe og bag dem ved 180 grader til de har en farve som meget lyst teaktræ.  Det tager lige under 15 minutter (uden luftcirkulation).
Makroner smager godt som småkager, men kan bruges i lagkager eller andre sammenhænge, f.eks. æblekage, hvis du er blevet træt af den fede sukkerblandede rasp, som  i dag bruges.

Lagkagebunderne, som faldbydes i supermarkederne er såmænd ikke så ringe.
Men her er en opskrift, hvis du selv har lyst til at lave dem:

5 æg piskes grundigt med 150 g. sukker. Der skal piskes til det er hvidt, tykt og cremet. efter piskningen tilsættes 125 g. mel og 25 g maizena der iblandes forsigtigt.

Afsæt en ring på dit bagepapir, og stryg massen ud i ca. 1 cm. tykkelse, og bag ved 200 grader, til bunderne har antaget en lys gyldenbrun farve. De vil uundgåeligt falde noget sammen efter bagningen. De kan gerne ligge på lager nogle dage inden de bruges.


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Pia | Svar 28.09.2014 09.18

De makroner bliver så gode, tak for opskriften 😊

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.12 | 10:28

Det ber blot en plastbox med tætsluttende låg, idet der dog i låget er en ventil, som kan lade luft slippe ud, når trykket i beholderen stiger

...
08.12 | 08:38

Hejsa..
Hvordan ser den hæveboks fra ikea ud?Lyder spændende
Hilsen Rikke

...
06.12 | 19:08

Tusind tak

...
06.12 | 18:03

du skal bruge remonce i et papirtyndt lag og folde i tre lag. samling nederst, stryge og vende ud på nødder og sukker.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE