en god løsning

Overskrift 1

Du kender situationen; der er lagt dej, og hvor skal man nu gøre af den i det lille køkken, hvis man også skal have plads til at arbejde.
Løsningen er en plasticbox med ventil. De forhandles flere steder, men jeg har købt i IKEA som jeg ellers elsker at hade. Det skal selvfølgelig være en box med god plads til at dejen kan hæve. Og den kan bruges til såvel varmt som koldt hævede deje, hvorefter du aldrig mere behøver at frygte for en tør overflade.
Ydermere kan du bruge boxen til at hæve og modne meget bløde deje, som f.eks til foccacia, hvor du hælder dejen ud på den oliesmurte (rigeligt) bradepande, og efterhæver her uden at røre dejen yderligere ud over lige forsigtigt at trække den ud i hjørnerne.
Boxen har også den fordel, at du kan sætte den det varmeste sted i huset, således at dejen rasker optimalt.


Du bruger den på følgende måde:
Når du har blandet din dej i overensstemmelse med melets styrke  -jo mere gluten, desto mere arbejdstid- lægger du den over i din olivenoliesmurte box (der skal ikke spares). Lægger det ventilerede låg fast på, åbner ventilen og stiller boxen et varmt sted. Skal dejen hæve to gange, gentager du blot processen.
Hvis du vil koldthæve skal du sørge for at din dej er noget blødere. I løbet af den lange hævetid vil melet optage mere af vandet, og dejen blive mere elastisk.
Når du tager dejen ud af boxen efter den lange hæve tid, skal du røre den så lidt som muligt. Skrab den ikke ud. Da boxen er olieret, vil dejen gerne slippe. Hæld den derfor forsigtigt ud på et melet eller stærkt olieret bord. Hak dejstykkerne ud til den type brød, du vil have, efterhæv til dit brød er kommet godt i gang. Sæt i ovnen ved 250 grader, sprøjt med vand fra en vandforstøver et par gange og sænk temperaturen til 220.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

hans bredahl | Svar 08.12.2017 10.28

Det ber blot en plastbox med tætsluttende låg, idet der dog i låget er en ventil, som kan lade luft slippe ud, når trykket i beholderen stiger

Rikke | Svar 08.12.2017 08.38

Hejsa..
Hvordan ser den hæveboks fra ikea ud?Lyder spændende
Hilsen Rikke

Sys Borghus | Svar 27.06.2013 03.02

Tusind tak for hjælpen. Jeg kigger i butikken.

Sys Borghus | Svar 26.06.2013 16.38

Hej - Det lyder som en god ide med en hævebox. Hvornår har du købt den i Ikea? Jeg har lige været på deres hjemmeside og kan ikke finde en.
Mvh. Sys

Hana 26.06.2013 17.11

Jeg ved ikke om de har den på hjemmesiden, men de har i forretningen en stak forskellige. Husk der skal være udluftningaventil

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.12 | 10:28

Det ber blot en plastbox med tætsluttende låg, idet der dog i låget er en ventil, som kan lade luft slippe ud, når trykket i beholderen stiger

...
08.12 | 08:38

Hejsa..
Hvordan ser den hæveboks fra ikea ud?Lyder spændende
Hilsen Rikke

...
06.12 | 19:08

Tusind tak

...
06.12 | 18:03

du skal bruge remonce i et papirtyndt lag og folde i tre lag. samling nederst, stryge og vende ud på nødder og sukker.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE