den ældste opskrift

Når du søger på nettet under "varme hveder" er der et hav af opskrifter, og mange af dem er selvfølgelig behæftet med alvorlige fejl. Det, vi ved, er jo, at der altid kommer brød ud af det, men at det ikke altid er det brød. man havde håbet.

Jeg har fundet min fars gamle opskrift på hveder frem:

1 liter sødmælk
120 g. gær
100 g. sukker
150 g. fedt (margarine, svinefedt eller smør)
10 g. salt
2 æg
Mel til en ret blød dej (blød uden at være klistret)

Lad dejen hvile i to gange 15 min. (hvis altså dejen er pænt varm, ellers længere tid)
Du kan også tilsætte 100 gram biga for at fremtvinge mere smag.

Form boller der vejer ca. 90 gram og sæt den relativt tæt på plade, og lad dem hæve til pænt over dobbelt størrelse. Spray eventuelt med vand. Sæt dem i ovnen ved 210 gr. og lad dem bage til en pæn lysebrun farve.
Gem dem til næste dag, del dem i halve og bag  dem pænt lysebrune ved 200 grader.
på pladen klar til "raskning".

pas på ikke at tage dem for tidligt ud

færdigt arbejde. kan opbevares i plasticpose i nogle dage inden brugen, og bør egentlig først ristes dagen efter.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.12 | 19:37

Ja, det bliver meddelt her og hvor jeg ellers kan komme afsted med det

...
06.12 | 21:11

Hej. Er det muligt at du meddeler her, hvis bogen kan afhentes i Ringkøbing den 15. December

...
06.12 | 12:16

Hej Anne.
Jeg tror at have bogen med ved julemarked 15. december. er formentlig på hotel ringkøbing

...
03.12 | 21:46

ja, du er selv din egen bagermester

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE