den ældste opskrift

Når du søger på nettet under "varme hveder" er der et hav af opskrifter, og mange af dem er selvfølgelig behæftet med alvorlige fejl. Det, vi ved, er jo, at der altid kommer brød ud af det, men at det ikke altid er det brød. man havde håbet.

Jeg har fundet min fars gamle opskrift på hveder frem:

1 liter sødmælk
120 g. gær
100 g. sukker
150 g. fedt (margarine, svinefedt eller smør)
10 g. salt
2 æg
Mel til en ret blød dej (blød uden at være klistret)

Lad dejen hvile i to gange 15 min. (hvis altså dejen er pænt varm, ellers længere tid)
Du kan også tilsætte 100 gram biga for at fremtvinge mere smag.

Form boller der vejer ca. 90 gram og sæt den relativt tæt på plade, og lad dem hæve til pænt over dobbelt størrelse. Spray eventuelt med vand. Sæt dem i ovnen ved 210 gr. og lad dem bage til en pæn lysebrun farve.
Gem dem til næste dag, del dem i halve og bag  dem pænt lysebrune ved 200 grader.
på pladen klar til "raskning".

pas på ikke at tage dem for tidligt ud

færdigt arbejde. kan opbevares i plasticpose i nogle dage inden brugen, og bør egentlig først ristes dagen efter.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.12 | 10:28

Det ber blot en plastbox med tætsluttende låg, idet der dog i låget er en ventil, som kan lade luft slippe ud, når trykket i beholderen stiger

...
08.12 | 08:38

Hejsa..
Hvordan ser den hæveboks fra ikea ud?Lyder spændende
Hilsen Rikke

...
06.12 | 19:08

Tusind tak

...
06.12 | 18:03

du skal bruge remonce i et papirtyndt lag og folde i tre lag. samling nederst, stryge og vende ud på nødder og sukker.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE