den ældste opskrift

Når du søger på nettet under "varme hveder" er der et hav af opskrifter, og mange af dem er selvfølgelig behæftet med alvorlige fejl. Det, vi ved, er jo, at der altid kommer brød ud af det, men at det ikke altid er det brød. man havde håbet.

Jeg har fundet min fars gamle opskrift på hveder frem:

1 liter sødmælk
120 g. gær
100 g. sukker
150 g. fedt (margarine, svinefedt eller smør)
10 g. salt
2 æg
Mel til en ret blød dej (blød uden at være klistret)

Lad dejen hvile i to gange 15 min. (hvis altså dejen er pænt varm, ellers længere tid)
Du kan også tilsætte 100 gram biga for at fremtvinge mere smag.

Form boller der vejer ca. 90 gram og sæt den relativt tæt på plade, og lad dem hæve til pænt over dobbelt størrelse. Spray eventuelt med vand. Sæt dem i ovnen ved 210 gr. og lad dem bage til en pæn lysebrun farve.
Gem dem til næste dag, del dem i halve og bag  dem pænt lysebrune ved 200 grader.
på pladen klar til "raskning".

pas på ikke at tage dem for tidligt ud

færdigt arbejde. kan opbevares i plasticpose i nogle dage inden brugen, og bør egentlig først ristes dagen efter.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.09 | 09:09

Tak for din ordre. Bogen afleveres til postvæsenet i dag eller i morgen. Du kan betale til mobil 42295951. Pris incl porto er kr. 250

...
06.09 | 08:55

Hej, jeg vil gerne købe bogen, kan jeg få den sendt til:
BibMedia
Krogagervej 10
5240 Odense NØ

Hvad skal jeg betale og hvor til?

Hilsen Lene Andreasen

...
21.08 | 11:32

Jeg er sent lørdag i Houvig men du kan kontakte lokalhistorisk, som givetvis gerne åbner dørene for dig lørdag for at sælge en bog

...
21.08 | 11:24

Jeg er i Skagen til fredag og først i Ringkøbing lørdag. Kan jeg fange dig i butikken dér?

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE