til tærter og tørkager

kransekage

1000 g marcipanmasse (konfektmasse)
500 g melis
ca. 200 g æggehvide

bagetemperatur ca. 230 grader

det kan være en fordel at riste kransekagemassen, så den er lettere at arbejde med

linsedej

Linsedej er en dej som kan bruges til mange ting. Du møder den både i flødekager, tørkager og i tærter. Her kan du i øvrigt bruge den noget svagere mel med f.eks. 8 - 10 pct. protein

Opskriften er:


500 g. mel
340 g. margarine
170 g. flormelis
1 æg

Denne dej er rimeligt medgørlig, men må ikke bearbejdes for meget. Køl den lidt ned,og lad den hvile før du bruger den.

Til en frugttærte kan du fks. bruge rabarber. Lav en god rabarberkompot. Sigt saften fra og lade den koge ind til sirup. Du kan se, det er klar til brug, når det begynder at skumme godt op. Bland derefter i rabarbermassen og fyld i den linsedejforede form.
Efter afbagning ved små 200 grader pyntes med flødeskum.

Resten af linsedejen kan du rulle ud med din rullepind til ca. 4 mm tykkelse.
Brug en stor kop eller et rigtig udstikker til at lave et antal runde stykker af dejen.
Lav en kugle af rå marcipan på størrelse med et sodavandslåg og klem dejen op på siderne heraf, så det ligner en trekantet hat.
Bages ved ca. 200 grader og dyppes gerne i chokolade, når de er afkølede.





Kokos-opskrifter


Kokos kiks

 

130 g mel

100 g florsukker

120 g smør

80 g kokos

2 dl vand

 

udrulles til 3 mm tykkelse og skæres af i firkanter.

 

Kokos makroner

100 g kokos

175 g melis

æggehvide til en fast blanding

 

røres til en fast blanding, som opvarmes i en gryde til det er godt varmt. Det skal føles ret varmt på fingrene, og pas i den forbindelse på ikke at brænde fingrene. Sæt makronerne af med en ske på en fedtet og melet plade eller på bagepapir. Bages ved ca. 190 grader.

 

 

Fedtebrød

 

125 g mel

125 g. sukker

125 g kokos

125 g smør

1/2 æg

1\4 tskf hjortetakssalt

 

ovntemperatur ca. 200 gr.

 

Denne opskrift har to muligheder. Som overskriften siger, kan man lave fedtebrød, som er små skråtskårne småkager. dejen rulles ud i en lang pølse og trykkes flad på pladen. Den skal glaseres med sukkerglasur straks den kommer ud af ovnen og skæres i snitter medens den endnu er varm.

Men man kan også lave nogen ret lækre hindbærsnitter.

Brug rullepinden til at rulle din pølse flad med, højst fire mm. Ved bagning skal du sikre dig, at farven er mørk uden at være svedet. Når farven er smuk lys nøddebrun, tager du dem ud af ovnen og smører den ene med et tyndt lag hindbærmarmelade. Det svære er nu at få den anden "sliced" over på den, du har smurt med hindbær. Du kan gøre det ved at løfte den op på bagepapir og forsigtigt skubbe den over. Når det er klaret, giver du kagen glasur i et tyndt lag (med din paletkniv) og skærer dem i snitter hurtigst muligt medens de endnu er varme.

Dette er ikke den originale opskrift på hindbærsnitter. Der florerer mange på nettet og fælles for dem alle er, at de er forkerte.

Den originale opskrift er som følger:

 

En portion linsedej tilsættes en håndfuld hasselnøddeflager(tynde). Blandes godt pg rulles ud i en lang pølse, som trykkes flad inden du udruller den i ca. 4 mm tykkelse i en bredde af  små 10 cm.

Herefter følger proceduren som beskrevet ovenfor.

mazarinmasse

100 g marcipanmasse

100 g melis

100 g margarine

2 æg

25 g mel


Mazarinmasse er fyld til tørkager. Man forer en tørkageform med linsedej og fylder den med mazarinmasse. Sørg for at der ikke kommer mere i formen (ca 2/3), end at der er plads til at den hæver.
Bag ved 200 grader til mazarinen har en pæn mørk gylden farve, og ikke føles flydende i midten. Du må her prøve dig frem med en finger. Tryk lidt på midten hvor du skal sikre dig at den er elastisk..
Den færdigbagte mazarin drysses med sukker og stilles med bunden i vejret på bagepapir. På den måde sikrer du dig, at mazarinen  får en plan overflade. Det vil du glæde dog over, når mazarinen skal pyntes med glasur eller chokolade.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.12 | 10:28

Det ber blot en plastbox med tætsluttende låg, idet der dog i låget er en ventil, som kan lade luft slippe ud, når trykket i beholderen stiger

...
08.12 | 08:38

Hejsa..
Hvordan ser den hæveboks fra ikea ud?Lyder spændende
Hilsen Rikke

...
06.12 | 19:08

Tusind tak

...
06.12 | 18:03

du skal bruge remonce i et papirtyndt lag og folde i tre lag. samling nederst, stryge og vende ud på nødder og sukker.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE