lækkert og let at lave

gode øvelser med rulletræ

Måske nogle af jer har undret jer lidt over, hvad Pflammkuchen er.

Det er en Alsace-specialitet, let at lave, lækkert at spise.

 

Opskriften:

250 g. mel

2. tsk. olivenolie

1 tsk. salt

1,2 dl. vand (vandet kan erstattes med hvidvin)

 

I røremaskine skal dejen køre i så lang tid, at den slipper siderne. (mindst 10 min.)

Som håndarbejde begynder du med at hælde salt og olie i vandet, hvorefter du tilsætter mel lidt af gangen, så du ikke får ondt i armen. Dejen skal arbejdes helt glat, og derefter hvile i mindst en halv time.

Dejen deles i to, og nu går det hele ud på at rulle dejen ud så tyndt som overhovedet muligt.

Ned til 1 - 2 mm.  Hvis den ikke er tynd nok, lykkes projektet ikke.

Nu smører du en god creme fraiche på dejen i et rimeligt tykt lag (3-4 mm). Her må du prøve dig frem.

Har du ikke en pizza-spade (og kan betjene den) skal du lægge dejpladen på bagepapir før du begynder at hælde fyld på.

Efter creme fraichen (som du kan krydre med friskhakkede krydderurter), drysser du med løs hånd tyndt skåret løg og kvalitetsbacon og en smule revet ost ovenpå.

Ovntemperatur 250 - 260 grader, og omkring 7 minutters bagetid, hvis brødet kommer ind på en varm plade ved hjælp af pizzaspaden.  Ellers omkring 10 min.

Tag den ikke ud før kanten er pænt brun. Der må gerne være en ganske tynd sort bræmme aller yderst.

Server varm med herligt weizzbier

Hvis man ønsker at lave dejen af kun vand og mel, skal man sørge for at dejen er bearbejdet i meget lang tid for at den kan blive ekstremt elastisk. Tyndt rullet ud. bliver det lige så sprødt.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.05 | 08:29

Hej
Bogen er næsten færdig. Det har varet lænyere end frygtet men jeg tror at den udkommer i næste måned

...
20.05 | 23:29

Hej Hans. Er der endnu ikke noget nyt om din bog. Er den blevet skrinlagt. Mvh Anne

...
19.12 | 13:25

Hej Hans Bredahl
Jeg er svigerdatter til arrestforvarer Anton Outzen Ringkøbing
Jeg kan huske dine forældte.
Venligst Dorthe Outzen

...
08.12 | 10:28

Det ber blot en plastbox med tætsluttende låg, idet der dog i låget er en ventil, som kan lade luft slippe ud, når trykket i beholderen stiger

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE