lækkert og let at lave

gode øvelser med rulletræ

Måske nogle af jer har undret jer lidt over, hvad Pflammkuchen er.

Det er en Alsace-specialitet, let at lave, lækkert at spise.

 

Opskriften:

250 g. mel

2. tsk. olivenolie

1 tsk. salt

1,2 dl. vand (vandet kan erstattes med hvidvin)

 

I røremaskine skal dejen køre i så lang tid, at den slipper siderne. (mindst 10 min.)

Som håndarbejde begynder du med at hælde salt og olie i vandet, hvorefter du tilsætter mel lidt af gangen, så du ikke får ondt i armen. Dejen skal arbejdes helt glat, og derefter hvile i mindst en halv time.

Dejen deles i to, og nu går det hele ud på at rulle dejen ud så tyndt som overhovedet muligt.

Ned til 1 - 2 mm.  Hvis den ikke er tynd nok, lykkes projektet ikke.

Nu smører du en god creme fraiche på dejen i et rimeligt tykt lag (3-4 mm). Her må du prøve dig frem.

Har du ikke en pizza-spade (og kan betjene den) skal du lægge dejpladen på bagepapir før du begynder at hælde fyld på.

Efter creme fraichen (som du kan krydre med friskhakkede krydderurter), drysser du med løs hånd tyndt skåret løg og kvalitetsbacon og en smule revet ost ovenpå.

Ovntemperatur 250 - 260 grader, og omkring 7 minutters bagetid, hvis brødet kommer ind på en varm plade ved hjælp af pizzaspaden.  Ellers omkring 10 min.

Tag den ikke ud før kanten er pænt brun. Der må gerne være en ganske tynd sort bræmme aller yderst.

Server varm med herligt weizzbier

Hvis man ønsker at lave dejen af kun vand og mel, skal man sørge for at dejen er bearbejdet i meget lang tid for at den kan blive ekstremt elastisk. Tyndt rullet ud. bliver det lige så sprødt.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.08 | 14:04

ja,det er godt nok ærgerligt at produktionstiden har været så lang, og det har også for mig været dybt frustrerende, men jeg har ikke kunnet gøre noget!

...
13.08 | 13:43

Nå, jeg tror jeg må finde mig en anden gave til min mand.. Det er snart ved at være 1 1/2 år siden jeg gav ham et gavekort på bogen, som jo så ikke er udkommet.

...
12.08 | 23:22

Jeg tror ikke at der bliver flødekagekurser i denne sæson. Interessen har ikke været ret stor - snarere ret lille.

...
12.08 | 23:21

AOF Nordsjælland ønsker ikke at lave flere kurser - men kan sikkert overtages, hvis der er nok kursister der ønsker det

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE