lækkert og let at lave

gode øvelser med rulletræ

Måske nogle af jer har undret jer lidt over, hvad Pflammkuchen er.

Det er en Alsace-specialitet, let at lave, lækkert at spise.

 

Opskriften:

250 g. mel

2. tsk. olivenolie

1 tsk. salt

1,2 dl. vand (vandet kan erstattes med hvidvin)

 

I røremaskine skal dejen køre i så lang tid, at den slipper siderne. (mindst 10 min.)

Som håndarbejde begynder du med at hælde salt og olie i vandet, hvorefter du tilsætter mel lidt af gangen, så du ikke får ondt i armen. Dejen skal arbejdes helt glat, og derefter hvile i mindst en halv time.

Dejen deles i to, og nu går det hele ud på at rulle dejen ud så tyndt som overhovedet muligt.

Ned til 1 - 2 mm.  Hvis den ikke er tynd nok, lykkes projektet ikke.

Nu smører du en god creme fraiche på dejen i et rimeligt tykt lag (3-4 mm). Her må du prøve dig frem.

Har du ikke en pizza-spade (og kan betjene den) skal du lægge dejpladen på bagepapir før du begynder at hælde fyld på.

Efter creme fraichen (som du kan krydre med friskhakkede krydderurter), drysser du med løs hånd tyndt skåret løg og kvalitetsbacon og en smule revet ost ovenpå.

Ovntemperatur 250 - 260 grader, og omkring 7 minutters bagetid, hvis brødet kommer ind på en varm plade ved hjælp af pizzaspaden.  Ellers omkring 10 min.

Tag den ikke ud før kanten er pænt brun. Der må gerne være en ganske tynd sort bræmme aller yderst.

Server varm med herligt weizzbier

Hvis man ønsker at lave dejen af kun vand og mel, skal man sørge for at dejen er bearbejdet i meget lang tid for at den kan blive ekstremt elastisk. Tyndt rullet ud. bliver det lige så sprødt.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.11 | 08:57

selvfølgelig kan jeg sende bogen til dig, men du må sende mig adressen. prisen er kr. 200 plus porto kr. 50

...
31.10 | 16:52

Hej vil meget gerne købe bogen. Hvis jeg kan få den sendt vil det være fedt.

...
28.10 | 09:50

Om få måneder forsvinder denne side. Jeg flytter over på facebook omkring årsskiftet og lægger så meget som muligt op der.

...
11.07 | 15:47

det er jeg da glad for at høre. Send mig adresse på hansbredahl@gmail.com, og jeg skal straks sende. betaling på mobil 42295951

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE