wienerbrød

wienerbrød

1/2 l. mælk

4 æg

100 g gær

75 g sukker

75 g fedt

5 g salt

1 kg. Margarine til indrulning

 Det er vigtigt, at du bruger kolde ingredienser. Også melet må gerne have haft en tur i køleskabet.

Knib gæren ud i mælk og æg, tilsæt mel og de øvrige ingrediemser, og knib fedtstoffet godt ud i dejen, som ikke behøver at være glat. Når du er sikker på, at alle gær- og fedtklumper er godt blandet i tilsætter du mel til en ikke alt for hård dej. Form den til en lille firkant og klap derefter 1 kg. margarine ud i en firkant i næsten samme størrelse. Det er vigtigt at margarinen ikke er for kold, og at den har samme konsistens som dejen.

Nu lukker du dejen omkring margarinen og klapper det godt sammen hvorefter du ruller det ud til en tykkelse af ca. 1,5 cm. du skal helst få en pæn firkant ud af det, så her skal du være omhyggelig.

Nu lægger du dejen sammen i tre lag, husk endelig at børste melet af, og ruller ud igen til samme størrelse som før. Det gør du to gamge mere, hvorefter du kan lade dejen hvile i køleskabet inden du slår det op til det, som du har planlagt at lave.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Pia | Svar 06.12.2017 17.57

Hej igen Hans :) Ligeledes med tebirkes. Det var vist tre lag. Men var det så borgmestermasse eller remonce?
Jeg var på dit kursus i foråret - Tak for det!!! :)

hans 06.12.2017 18.01

tebirkes lægges i tre lag med remonce -hvis de skal være søde ellers vand

Pia | Svar 06.12.2017 17.55

Hej Hans.
Jeg vil lave hanekamme af min wienerdej. Skal jeg bruge borgmestermasse eller remonce? Skal jeg folde to eller tre lag før jeg skærer takkerne?

Pia 06.12.2017 19.08

Tusind tak

hans 06.12.2017 18.03

du skal bruge remonce i et papirtyndt lag og folde i tre lag. samling nederst, stryge og vende ud på nødder og sukker.

Hans | Svar 21.03.2017 08.53

Al gærdej skal hæve før bagning. Brøddej skal hæve to gange, iden den slås op. Wienerbrødsdej skal først hæve efter at den er slået op.

hans 21.03.2017 11.53

Hej

du skal først hæve wienerdejen, når du har lavet dine stænger og spandauer, eller hvad du nu finder på. Den må ikke hæve før du laver dine wienrbrødsting

Pusser 21.03.2017 10.39

Så for at forstå det ret, så skal wienerbrødsdejen hæve efter margarinen er lagt ind og de trextre lag rullet?

Pusser | Svar 21.03.2017 08.38

Hej Hans. Skal dejen hæve indimellem arbejdsprocesserne eller skal man gå direkte fra dej til opslag til bagning?

hans | Svar 23.10.2015 20.12

ja, der skal bruges omkring 1000 til 1200 gram alt efter melets kvalitet

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.12 | 10:28

Det ber blot en plastbox med tætsluttende låg, idet der dog i låget er en ventil, som kan lade luft slippe ud, når trykket i beholderen stiger

...
08.12 | 08:38

Hejsa..
Hvordan ser den hæveboks fra ikea ud?Lyder spændende
Hilsen Rikke

...
06.12 | 19:08

Tusind tak

...
06.12 | 18:03

du skal bruge remonce i et papirtyndt lag og folde i tre lag. samling nederst, stryge og vende ud på nødder og sukker.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE