sigtebrød, den ældste opskrift

Sigtebrød

Rundt omkring på nettets mange madsider florerer der  masser af opskrifter på såkaldt “sigtebrød”, og alle giver som udgangspunkt et spiseligt resultat.
Men den gamle opskrift er følgende, idet suren er erstattet af kærnemælk.
1 liter lun (stuetemperatur) kærnemælk
25 g salt50 g gær
og en melblanding, der består af  70 pct rugsigtemel og 30 pct. hvedemel af god kvalitet til en ret fast dej, der hviler i en halv time, hvorefter den slås op. Hæver til dobbelt størrelse og bages ved 230 grader til brødet har en smuk mørkegul kulør.

 

Husk altid, at gær og salt aldrig må blandes. salt kommes i til aller sidst, når dejen næsten er færdig!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.09 | 09:09

Tak for din ordre. Bogen afleveres til postvæsenet i dag eller i morgen. Du kan betale til mobil 42295951. Pris incl porto er kr. 250

...
06.09 | 08:55

Hej, jeg vil gerne købe bogen, kan jeg få den sendt til:
BibMedia
Krogagervej 10
5240 Odense NØ

Hvad skal jeg betale og hvor til?

Hilsen Lene Andreasen

...
21.08 | 11:32

Jeg er sent lørdag i Houvig men du kan kontakte lokalhistorisk, som givetvis gerne åbner dørene for dig lørdag for at sælge en bog

...
21.08 | 11:24

Jeg er i Skagen til fredag og først i Ringkøbing lørdag. Kan jeg fange dig i butikken dér?

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE