sigtebrød, den ældste opskrift

Sigtebrød

Rundt omkring på nettets mange madsider florerer der  masser af opskrifter på såkaldt “sigtebrød”, og alle giver som udgangspunkt et spiseligt resultat.
Men den gamle opskrift er følgende, idet suren er erstattet af kærnemælk.
1 liter lun (stuetemperatur) kærnemælk
25 g salt50 g gær
og en melblanding, der består af  70 pct rugsigtemel og 30 pct. hvedemel af god kvalitet til en ret fast dej, der hviler i en halv time, hvorefter den slås op. Hæver til dobbelt størrelse og bages ved 230 grader til brødet har en smuk mørkegul kulør.

 

Husk altid, at gær og salt aldrig må blandes. salt kommes i til aller sidst, når dejen næsten er færdig!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.05 | 08:29

Hej
Bogen er næsten færdig. Det har varet lænyere end frygtet men jeg tror at den udkommer i næste måned

...
20.05 | 23:29

Hej Hans. Er der endnu ikke noget nyt om din bog. Er den blevet skrinlagt. Mvh Anne

...
19.12 | 13:25

Hej Hans Bredahl
Jeg er svigerdatter til arrestforvarer Anton Outzen Ringkøbing
Jeg kan huske dine forældte.
Venligst Dorthe Outzen

...
08.12 | 10:28

Det ber blot en plastbox med tætsluttende låg, idet der dog i låget er en ventil, som kan lade luft slippe ud, når trykket i beholderen stiger

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE