sigtebrød, den ældste opskrift

Sigtebrød

Rundt omkring på nettets mange madsider florerer der  masser af opskrifter på såkaldt “sigtebrød”, og alle giver som udgangspunkt et spiseligt resultat.
Men den gamle opskrift er følgende, idet suren er erstattet af kærnemælk.
1 liter lun (stuetemperatur) kærnemælk
25 g salt50 g gær
og en melblanding, der består af  70 pct rugsigtemel og 30 pct. hvedemel af god kvalitet til en ret fast dej, der hviler i en halv time, hvorefter den slås op. Hæver til dobbelt størrelse og bages ved 230 grader til brødet har en smuk mørkegul kulør.

 

Husk altid, at gær og salt aldrig må blandes. salt kommes i til aller sidst, når dejen næsten er færdig!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.11 | 08:57

selvfølgelig kan jeg sende bogen til dig, men du må sende mig adressen. prisen er kr. 200 plus porto kr. 50

...
31.10 | 16:52

Hej vil meget gerne købe bogen. Hvis jeg kan få den sendt vil det være fedt.

...
28.10 | 09:50

Om få måneder forsvinder denne side. Jeg flytter over på facebook omkring årsskiftet og lægger så meget som muligt op der.

...
11.07 | 15:47

det er jeg da glad for at høre. Send mig adresse på hansbredahl@gmail.com, og jeg skal straks sende. betaling på mobil 42295951

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE